Een "nachtje" in de trein en nacht in de bergen

3 juli 2010 - Fenghuang, China

30 juni:

Om 22.30 uur zijn we naar het station van Yichang gegaan en in de VIP wachtkamer op de trein gewacht. Om 23.57 uur kwam de trein en zijn we over een groot perron langs een lange smerige trein op zoek gegaan naar onze coupe. Onze slaapcouchet, van binnen net zo smerig als buiten, had vier bedden, 2 hoge voor de mannen en 2 lage bedden voor de dames. De dekbedden en kussens zijn niet al te schoon maar we hebben alle drie wat geslapen alleen Truus heeft alleen het laatste half uurtje geslapen.

1 juli:

Om 05.10 kwam de trein aan in Zhangjiajie en zijn we met een busje naar het hotel gegaan waar we ons weer eens lekker konden douchen. Om 7.30 uur ontbijten en daarna met de taxi naar de langste kabelbaan van de wereld, je zit hier 15 minuten in de gondel en overbrugt een enorm dal. We zijn met deze kabelbaan naar het Tianmen Shan natuurpark gegaan, een onderdeel van het grote Zhangjiajie national forest park, waar we een flinke rondwandeling gemaakt hebben over mooi aangelegde paden met heel veel trappen maar met geweldig mooie uitzichten. Daarna nog even naar een geweldig groot gat in de rotsen geweest, dit gat is zo groot dat daar tijdens een luchtshow 3 chinesche stuntvliegers doorheen gevlogen zijn. Je kunt daar natuurlijk via 999 trappen naar toe lopen maar i.v.m. de hitte en de vermoeidheid, na een korte slechte nacht, zien we daar maar vanaf. De foto's etc. maken we dus maar van beneden. Om 13 uur terug naar beneden, lunchen en de verdere middag vrij. Bijna iedereen was toen toch echt aan slaap toe en dus enkele uurtjes geslapen. Om 18 uur even opfrissen en dan weer de stad in voor het avondeten. Na het eten nog een drankje genomen en een ijskoffie en toen retour hotel voor hopelijk een goede lange nacht.

2 juli:

Om 7 uur opstaan, ontbijten en om 8 uur met de koffers naar de receptie. We gaan vandaag met kleine bagage (rugzak) naar de bergen en de koffers gaan naar het volgende hotel.   Om 8.15 uur naar het busstation en vandaaruit met de shuttlebus naar het Zhangjiajie national forest park.  Hier hebben we uren tussen de chinezen gewandeld, foto's gemaakt, uitgerust en gegeten en na de lunch weer verder gewandeld. Het is erg warm, broeierig en vochtig weer dus echt flink transpireren en water drinken. Om 16 uur besluiten we dat het goed geweest is en zijn we naar het Youthhostel gegaan. Gelukkig waren de  kamers voor ons gereserveerd want in dit park komen duizenden mensen voor een paar dagen wandelen en die moeten dus ook ergens slapen.  In het park zelf zijn maar 4 hostels en een paar particuliere  guesthouses, buiten het park zijn wel nog enkele hotels maar dat is niet zo handig. In de loop van de middag stroomt het hostel dan ook vol maar dan zijn wij al gesetteld en zitten al aan een koud drankje. We proberen de TV uit om te achterhalen of vanavond Nederland - Brazilie te volgen is maar helaas deze wedstrijd wordt pas vanaf 01.00 uur volledig uitgezonden en dan liggen we al op bed. Wel is er vanaf 22 uur een spelprogramma op tv dat flitsen van de spannende momenten tijdens de wedstrijd laat zien. Dus voor het slapen gaan weten we dat Nederland met 2-1 gewonnen heeft en hebben we de doelpunten gezien.   Wanneer moeten we weer spelen en wie wordt onze tegenstander?

3 juli:

Om 7.30 uur een eenvoudig ontbijt ( noedelsoep of gebakken rijst, lekker toch ! zegt Jiang) Om 8.15 uur beginnen we weer aan onze wandeling, eerst een klein stukje met de bus en dan weer uren wandelen in een prachtige omgeving maar niet anders dan gisteren en we besluiten om tijdig te stoppen met wandelen en traplopen. We gaan met een kabelbaan naar beneden en gaan daarna nog met een toeristisch treintje een stukje omhoog om dan hetzelfde traject naar beneden te lopen. Om 14 uur lunchen we in Wulingyuan en gaan daarna met een busje terug naar Zhangjiajie naar ons nieuwe hotel. We zitten nu in een mooi hotel waar we allereerst weer eens heerlijk hebben gedouched. Nu even internetten en om 18.30 uur gaan we samen ergens eten.  Morgenvroeg vertrekken we naar Fenghuang.

1. Dylan:
    3 juli 2010
    Fijn te horen dat jullie zich vermaken!
    Nederland moet haar volgende wedstrijd spelen tegen Uruguay op 6 juli om (Nederlandse tijd) 20:30!

Heel veel plezier!

Gr. De Obbichtse achterban
  2. helmi henssen:
    3 juli 2010
    Hey Chinagangers, hier is het ook broeierig heet en moet er ook veel gedronken worden, komt het goed uit dat Nederland heeft gewonnen hoef geen excus gezocht te worden. Nederland speelt tegen Uruguay op dinsdag 6-7-2010 om 20.30 uur. Verder gaat het hier zijn gangetje. Dylan begint aan zijn proefwerkweek en Jill heeft haar klusje weer heel goed geklaard 10-8-8. dus vanaf september 3de leerjaar, we zijn trots.
    Laat het jullie goed gaan en hopelijk hebben jullie geen last van ontwenningsverschijnselen als jullie weer terug in Nederland zijn ivm het eten van rijst. Als het nodig mocht zijn dan slaan we alvast wat pakken in, en goed op de stand van de ogen letten het schijnt dat deze bij het eten van veel lijst een scheve stand kunnen gaan aannemen (grapje). Groetjes Helmi en de rest van de familie. Met moeder gaat het redelijk met deze hitte.